آنچه در این مطلب خواهید خواند:

نسخه ویدئویی این معرفی و نقد را در اینستاگرام ببینید: marvaa.kzmz

مشخصات کتاب:

نام کتاب: فقر احمق می‌کند / نویسندگان: ندهیل مولاینتن و الدار شفیر/ 384 صفحه/ نشر ترجمان علوم انسانی

نام اصلی کتاب:

Scarcity: Why Having Too Little Means So Much,2013

موضوع کتاب در چه حوزه‌ای است؟

نویسندگان در این کتاب روایت متفاوتی از فقر و عوامل آن ارائه کرده‌اند. مفهومی به‌نام کمیابی که گسترده‌تر از تصور ماست و مانند یک بیماری پیشرفته تمام جنبه‌های مختلف زندگی فردِ گرفتار را تحت تاثیر قرار می‌دهد. در این کتاب از آمار و یافته‌های علمی استفاده و راهکاری برای عبور از «کمیابی» که نمود آشناترش فقر اقتصادی است، ارائه شده است.

کتاب در حوزه اقتصاد رفتاری و روانشناسی عمومی است.

درونمایه و نقد کتاب فقر احمق می‌کند؟

اثر، با بررسی مستندات گوناگون اقتصادی، اجتماعی و روانشناختی، و همچنین، با بهره‌گیری از تحقیقات میدانی گسترده، به اثبات ادعای خود که همانا تأثیر ویرانگر فقر بر تمام جنبه‌های زندگی فردی و اجتماعی‌ست، حرکت میکند. در کتاب فقر احمق می‌کند، شاهد اثرات مخرب کمبود بر مغز و رفتارمان هستیم. موضوعاتی که شاید در نگاه اول، برایمان هیجان انگیز باشند، یا شاید آن را فقط در حوزه‌های اقتصادی ببینیم، اما آیا تمایل به تغییر داریم؟ چطور وارد این چرخه معیوبِ تونلزنی نشویم؟

 

موضوعات و راهکارهایی که در حوزه کمبود ارائه شدند، همگی کاربردی هستند. به عنوان مثال، پرداخت قبض یکی از کارهایی است که افراد ماهانه موظف به انجامش هستند. اگر شما آدم گرفتاری باشید، هر ماه ممکن است سر تاخیر یا موضوعات دیگر یا حتی یکبار برحسب تصادف، قبض را پرداخت نکنید و دچار مشکل‌های پس از آن شوید. یکی از راهکارها، برای مدیریت منابع و زمان، فعال کردن پرداخت اتوماتیک قبض‌هاست. در حقیقت خدماتی هستند که با کارمزد بسیار کم، حاضرند کارهایی پیش پا افتاده را انجام دهند، و ما بعضی اوقات سر مبالغ بسیار کم دچار چالش و چانه زنی میشویم. در حالی که برای مبالغ هنگفت، این چانه زنی ها با عنوان خدمات راحت تر از نظرمان دور می افتند.

به زبان ساده‌تر، ما دچار کمبودهایی در شناخت و رفتار میشویم.

تونلزنی و چرخه معیوب در کمبود چیست؟

نویسندگان با ذکر مثالی ثابت می‌کنند، که فقر در تفکر چگونه ما را در دام ورشکستگی می اندازد!

مثال: عموم افراد، در اولین مرحله مشکل مالی دست به دامان وام و قرض میشوند. فرد با گرفتن اولین وام، بدهی را پرداخت می‌کند و باقی آن را معمولا برای مواردی خرج میکند که لازم نیست. او فکر آینده نیست و فقط به حال فکر میکند. مثلا بردن نامزدش به رستورانی گران! و در فکرش میگوید، حالا تا آخر ماه هزینه‌مو درمیارم، هم قسطمو میدم هم مشکل حل میشه. غافل از این که آخر ماه به سرعت میرسد و ای وای! بازهم پول در جیب نیست و قسط ها و قبض ها رو هم تلنبار شده اند. چه کار کنم؟ وام بعدی را برمیدارم! این در حالی است که هنوز وام قبلی تسویه نشده، و سودی هم باید پرداخت شود. این چنین فرد وارد چرخه‌ی تونل‌زنی میشود. تونلی که انتهایی ندارد جز ورشکستگی کامل یا پرداخت بدهی تا پایان عمر!

این موضوع نه تنها در موارد اقتصادی بلکه در رفتارهای فردی مثل دروغگویی نیز ریشه دوانده است…

مقایسه‌ی ترجمه‌ها

این کتاب با دو ترجمه متفاوت از #انتشارات_ققنوس و #انتشارات_ترجمان منتشر شده است.

طبق بررسی‌ها، ترجمه‌ی #انتشارات_ققنوس روانتر و بهتر بوده است.

نام کامل کتاب که از انتشارات ققنوس منتشر شده است:کمبود : چرا کمبود اینقدر مهم است و تاوان دارد

کتاب مشابه به فقر احمق می‌کند

کتاب نابخردی‌های پیش بینی پذیر از دن آریلی/ ترجمه‌ی رامین رامبد/ انتشارات مازیار

نسخه صوتی کتاب فقر احمق می‌کند خوب بود؟

جزو بهترین خوانش‌هایی بود که شنیدم. این کتاب با صدای تایماز رضوانی در دسترس قرار گرفته است. قابل تهیه از اپلیکیشن های کتابراه، نوار، طاقچه و فیدیبو

آیا کتاب کمبود یا فقر احمق می‌کند را پیشنهاد میکنم؟

بله! بسیار هم پیشنهاد میکنم. مهم نیست پیش زمینه ی مطالعاتی داشتید یا نه. این کتاب قطعا شما رو جذب میکند و راهکارهای کاربردی برای تصمیمگیری بهتر در زندگی ارائه میدهد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *