آنچه در این مطلب خواهید خواند:

معرفی کتاب بسیار خواندنی و قابل تامل:”Drunk Tank Pink”

میخوام یه کتاب بسیار جالب و تامل برانگیز رو بهتون معرفی کنم. امیدوارم برای دوستانی که به این سبک کتاب ها علاقه دارن مفید باشه و باعث بشه اون کنجکاوی اولیه ایجاد شه و دوستان برن یه نگاهی بهش بندازن.

موضوع کتاب:

این کتاب یکی از کتاب های معروف “آدام آلتر” محسوب میشه. این کتاب با نام “بازداشتگاه صورتی” به فارسی هم ترجمه شده که در ادامه یه سری نکته ها هم راجع به ترجمه میگم. اما حس میکنم اگه کسی بخواد با توجه به عنوان انگلیسی کتاب یه ترجمه تحت الفظی بکنه؛میتونه به اسم هایی مثل “مست صورتی” یا… فکر کنه.

برای چه کسانی مناسب است؟

به نظرم این کتاب برای اون هایی که علاقه مند به آشنایی با نیروهای پنهان شناختی موثر بر رفتار هستند،کتابی روان و سبک و خواندنی محسوب می شه و میشه اون رو سریع خوند.

توضیحات بیشتر:

توی این کتاب سعی شده نیروها و عوامل ساده ولی پنهانی که بر رفتار و تصمیمات و هیجان های ما اثر میگذارن،به طور اجمالی معرفی بشن.

اسم کتاب هم برگرفته از کشف روانپزشکی به نام الکساندر شاوس است.شاوس در اواخر دهه هفتاد متوجه شد که رنگ صورتی باعث کاهش قدرت عضلانی در بیننده میشه. بعدها بیکر و میلر متوجه شدند که اگه زندانیان پرخاشگر رو در سلولی با رنگ صورتی قرار بدن،از پرخاشگری اون ها کاسته میشه.ادامه کتاب هم مملو از مثال های مشابه هست.مثلا محققان فهمیدن اگه موقع حل یک معما(که نمونه اش توی کتاب اومده)؛لامپی رو ناگهان روشن کنند احتمال رسیدن آزمودنی ها به پاسخ از 22% به دوبرابر یعنی 44% افزایش پیدا میکنه.

ظاهرا اصطلاح عامیانه”روشن کردن کسی” فقط تمثیل نیست و باعث فعال شدن خلاقیت و افزایش شهود میشه!

یا در مثالی دیگه:قرار بود که اعضای گروه روانشناسی دانشگاه نیوکاسل هنگام استفاده از چای و قهوه آبدارخانه؛وجه اون رو توی صندوق بریزن.مشاهده شد که اگر در مقابل صندوق عکس گل و گیاه باشه وجوه کمتری به صندوق ریخته میشه در برابر شرایطی که به جای عکس گل و گیاه،عکس چشم وجود داره!

وجود چشمان ناظر،ناخودآگاه وجدان افراد رو فعال میکنه.

اسم ما و موسسات-نشانها و سمبلهای محیط-حضور افراد گوناگون در کنار ما- نکات ظریف جنسیتی و نژادی بدون آنکه به اون ها آگاه باشیم بر رفتارما اثرگذارند. و…

در کل این کتاب برای افرادی که علاقمند به آشنایی با این مقولات هستن،کتاب خیلی شیرین و خواندنی هست.به همراه مثال های جذاب و تامل برانگیز.

مثلا بعضی ها که خیلی به دنبال موفقیت و “تمایز” از بقیه افراد در حوزه کاری و شغلی و … هستند،شاید حتی اینکه در کودکی خونه تون توی کدوم طبقه ساختمون بوده بتونه سرنوشت شما رو عوض کنه و مثلا شما رو به یک وکیل قهار تبدیل کنه یا باعث بشه شما هم متوسط بمونین!(سرنخ:اثر پروانه ای از ادوارد لورنز)

البته به نظرم بعضی از ادعاها اغراق آمیز اومد و باید با احتیاط به اون ها نگاه کرد. حتی ادعا شده حرف اول فامیل انسان ها تاثیر ملایمی بر صفات شخصیتی اون ها داره.(البته این به این معنی نیست که شما با یک کتاب غیرعلمی و زرد و بازاری طرف هستید.)

ترجمه فارسی:

این کتاب رو انتشارات ترجمان به نام: “بازداشتگاه صورتی” توسط آقای هوشمند دهقان به فارسی ترجمه کرده.

به نظرم برای تمرین زبان میتونین اول نسخه انگلیسی رو بخونید بعد هم اگه دوست داشتین به نسخه فارسی هم نگاه بندازید.

اینم معرفی کتاب در سایت خود ترجمان:
اغلب ما گمان میکنیم انتخاب هایمان در زندگی تماما به اختیار خودمان شکل میگیرد؛ گمان میکنیم مستقل از جهان پیرامونمان می اندیشیم و رفتار میکنیم. اما رنگ ها حالات درونی مارا دگرگون میکنند؛نام هایمان تا حدی سرنوشت ما را رقم میزنند و بر قضاوت دیگران درباره ما تاثیر میگذارند؛ آب و هوای هر روز نگرش کلی ما در آن روز را جهت میدهد، و این فهرست عوامل پنهان مفصل و دراز است. بازداشتگاه صورتی توضیح میدهد که چگونه محیط اطراف ما و صدها عامل پنهان دیگر افکار و اعمالمان را بی آنکه بدانیم شکل میدهد. آدام آلتر برای اثبات حرف خود آزمایش های اعجاب آور بسیاری انجام داده است و آن ها را با زبانی ساده و گیرا و گاهی طنزآمیز توضیح میدهد. کتاب او هم برای تاثیر گذاشتن بر دیگران به کار می آید و هم برای آگاه شدن به اینکه چقدر تحت تاثیر عوامل بیرونی هستیم.

بخوانید و لذت ببرید!?

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *