آنچه در این مطلب خواهید خواند:

مشخصات کتاب:

فلسفه تنهایی/ لارس اسونسن؛ [ترجمه‌] شادی نیک‌رفعت/  نشر گمان/ سال چاپ: 1397/ 192 صفحه/ سال انتشار نسخه اصلی 2017 / شومیز یا جلد نرم.

موضوع کتاب:

این کتاب با بهره گرفتن از آخرین تحقیقات در فلسفه، روانشناسی و علوم اجتماعی، در انواع مختلف تنهایی چاوش می‌کند و عوامل اجتماعی را بررسی می‌کند که باعث می‌شود افراد به سوی تنهایی و انزوا حرکت کنند.

معرفی کتاب:

لازم نیست تنهایی را توصیف کنیم. همگان از کودکی با آن آشنا هستند. در کتاب فلسفه تنهایی اسوندسن، به موضوع اهمیت دوستی و عشق نگاهی می‌اندازد و به ما نشان می‌دهد که کیفیت زندگی، و سلامت روحی و جسمانی ما چگونه می تواند در اثر تنهایی دچار تغییر شود. در کتاب فلسفه تنهایی، به ما یادآوری می‌شود که تنهایی می‌تواند وجوه عمیقی از شخصیت و جایگاهمان در جهان را برای ما آشکار کند. او هم‌چنین در این کتاب بیان می‌کند که مشکل اصلی جامعه‌ی مدرن، همه‌گیر شدن تنهایی نیست بلکه کمبود «خلوت» در زندگی انسان‌ها است. پس از اینکه به این پژوهش مشغول شد مفهوم تنهایی برایش تغییر کرد و به مفهوم دیگری بدل شد که البته نتیجه‌اش را در این کتاب برای ما نوشته است. در حقیقت هرچند احساس تنهایی می‌تواند به مسئله‌اس جدی بدل شود که تاثیرات بسیاری بر زندگی افراد دارد، اما در عین حال تنهایی به خودی خود می‌تواند باعث شود تا به درک و دریافت جدیدی از جهان برسیم.

فهرست کتاب فلسفه تنهایی

یادداشت مجموعه تجربه و هنر زندگی

مقدمه

فصل اول: جوهر تنهایی

فصل دوم: تنهایی به مثابه احساس

فصل سوم: چه کسانی تنها هستند؟

فصل چهارم: تنهایی و اعتماد

فصل پنجم: تنهایی، دوستی و عشق

فصل ششم: فردگرایی و تنهایی

فصل هفتم: انزوا

فصل هشتم: تنهایی و مسئولیت

درباره نویسنده:

لارس اسوندسن متولد ۱۹۷۰ میلادی، فیلسوف نروژی و استاد دپارتمان فلسفه در دانشگاه برگن است. او نویسنده چندین کتاب و مقاله فلسفی است که به ۲۲ زبان دنیا ترجمه شده‌اند. در ایران کتاب‌هایی که از او ترجمه و منتشر شده است، میتوان به فلسفه ملال، فلسفه ترس و فلسفه تنهایی اشاره کرد.

آیا کتاب جزو روانشناسی زرد محسوب می‌شود؟ خیر

دیدگاه و نظر بوک مگ:

اول از همه ذکر کنم که این کتاب دو ترجمه (یکی خشایار دیهیمی و دیگری شادی نیک رفعت) دارد، یکی توسط نشر نو و دیگری نشر گمان. در خصوص ترجمه بهتر، میشه گفت تفاوت چندانی باهم ندارند و تفاوت قیمت است که بین دو ترجمه شاید سوال برانگیز باشد.

کتاب موضوعات خوبی رو در مورد حقیقت و پشت پرده های تنهایی بیان می‌کنه، نسبت به دیگر کتاب‌های این مجموعه کمتر نقل قول داشت و میتوانید گزیده کتاب های خوبی ازش دربیارید. برخلاف تصور عموم از اینکه تنهایی بد و ناخوشایند است، نکات مثبت و منفی اش را بیان می‌کند. این کتاب علاوه بر بررسی تنهایی از نگاه فلسفی، تنهایی را از بعد روانشناسی و جامعه‌شناسی هم بررسی می‌کند و حتی از ادبیات هم برای جا انداختن برخی موضوعات کمک می‌گیرد. خوندنش برای یکبار توصیه میشه.

معرفی کتاب‌های مشابه با این کتاب:

فلسفه ملال از همین نویسنده که توسط نشر نو منتشر شده است.

نسخه‌های منتشر شده این کتاب و پیشنهاد:

هر سه فرمت چاپی، الکترونیکی و صوتی این کتاب در دسترس است. نسخه صوتی رو شنیدم و ذکر چند نکته مهم است. نسخه صوتی شامل بخش های طولانی در حد یکساعت ممتد بود که این باعث خسته شدن شنونده میشود. ریتم یکنواخت خواندن و عدم استفاده از موسیقی به خسته کننده تر شدنش کمک می‌کرد. اما علی رغم اینها، میتوانید با شنیدنش از محتوای کتاب آگاه بشید، یعنی آزاردهنده نیست که نتوانید بشنوید.

در صورتی که می‌خواهید در مورد این کتاب مفصل‌تر بدانید، لینک مربوط به آن در سایت آوانگارد را ببینید

نتیجه‌گیری:

و نتیجه گیری کلی رعایت تعادل و هارمونی در این کتاب نیز صدق می‌کند. یعنی هرچیزی به اندازه خوب است، حتی تنهایی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *