کتاب: جستارهایی درباره تئوری توطئه در ایران

کتاب جستارهایی درباره تئوری توطئه در ایران

آنچه در این مطلب خواهید خواند:

مشخصات کتاب

نام کامل کتاب: جستارهایی درباره تئوری توطئه در ایران

نویسنده: احمد اشرف ، محمدعلی همایون کاتوزیان ، یرواند آبراهامیان

مترجم: محمد ابراهیم فتاحی

انتشارات: نی

سال انتشار: 1382/ جلد: شومیز / قطع: رقعی/ تعداد صفحات: 187/ وزن: 225 گرم

 

موضوع کتاب جستارهایی درباره تئوری توطئه در ایران

با توجه به اهمیت مسایل جامعه شناسی و روان شناختی در جامعه طبیعی است که موضوع بسیار مهم یعنی تئوری توطئه مورد مطالعه و بررسی قرار بگیرد.

از همین سو کتاب حاضر که پژوهشی بسیار منحصر به فرد در میان کتاب های معاصر ایران محسوب می شود.

بخش‌ها و سرفصل‌های کتاب: 

کتاب ابتدا با پیش گفتار مترجم که شامل علل توسل به تئوری توطئه و ادبیات پژوهش  مورد بررسی قرار می گیرد.

در بخش بعدی کتاب، یرواند آبراهامیان به پارانوید در سیاست ایران پرداخته است و در فصل بعدی توهم توطئه که توسط احمد  اشرف نوشته شده است.

در بخش انتهایی کتاب، اندیشه و زندگی خلیل مکی مورد بررسی و مطالعه قرار گرفته است. همچنین در ضمیمه کتاب به دستگیری و کیفرخواست خلیل ملکی پرداخته که این موضوع برای علاقه مندان به تاریخ معاصر ایران بسیار جذاب است.

نقد و بررسی کتاب جستارهایی درباره تئوری توطئه در ایران

وجود سه نویسنده بسیار بزرگ ایران یعنی یرواند آبراهامیان، محمدعلی همایون کاتوزیان و احمد اشرف در یک کتاب نشان از ارزشمندی و خارق العاده آن اثر دارد.

یرواند آبراهمیان که اثر فاخر وی یعنی ایران بین دو انقلاب کتابی مرجع برای مطالعه تاریخ معاصر ایران محسوب می شود و یا همایون کاتوزیان با کتاب اقتصاد سیاسی ایران: از مشروطیت تا پایان سلسله پهلوی، بسیار ارزشمند و در خور  و شایسته است. احمد اشرف نیز که کتاب فوق العاده طبقات اجتماعی، دولت و انقلاب در ایران و سابقه تدریس ایشان نیاز به تعریف و تمجید ندارد.

در خصوص کتاب نیز،

ناخودآگاه ایرانیان در زمینه حوادث که هر اتفاق یا رخدادی از گذشته تا به حال مربوط به توطئه‌ی خارجی ها و یا دست های پشت پرده به امری بدیهی مبدل شده است.

پس لازم است که با آگاهی در این خصوص و این نوع تفکر تغییراتی در دیدگاه ما پدید بیاید. البته حوادث در طول تاریخ معاصر ما مانند کودتای 28 مرداد یا دخالت انگلیسی ها در به قدرت رسیدن رضا شاه پهلوی یا مانند آن حکایت از تاثیر گذاری عوامل خارجی ها در رخداد های تاریخ معاصر ایران است اما این که هر اتفاق یا رخداد سیاسی و اجتماعی را از دیدگاه تئوری توطئه مشاهده و بررسی نماییم به نظر می رسد مسیر را اشتباه رفته ایم.

به همین دلیل مهم است که  با مطالعه کتاب های این چنینی از کلیشه و مفهوم هایی که در جامعه  رواج یافته رهایی پیدا کرده و با دید کاملا باز و عاری از هرگونه جهت گیری به بررسی موضوعات بپردازیم.

سخن آخر:

توصیه من در انتها این است که این کتاب، کتابی با ارزش بسیار بالا و از لحاظ علمی غنی است که ارزش بارها مطالعه را دارد.

به همین دلیل پیشنهاد می شود با مطالعه دقیق این کتاب و اشراف کامل به تئوری توطئه در ایران، پس از آن به مطالعه حوادث تاریخی، سیاسی و اجتماعی معاصر ایران بپردازیم.

به نوعی می توان بیان کرد که این کتاب توانایی اندیشیدن و نگاه جدید برای حوادث در ایران را به خوانندگان این اثر می دهد که همین موضوع سبب خاص بودن این اثر است.

معرفی کتابی مشابه

کتاب، کار کار انگلیسی‌هاست که توسط جک استراو، وزیر سابق وزارت امور خارجه انگلستان نوشته و توسط چندین انتشارات مانند نشر کتاب پارسه و یا نشر خوب منتشر شده است را می توان هم راستا با کتاب جستارهایی درباره تئوری توطئه در ایران بدانیم. زیرا جک استراو به نوعی به تفکر تئوری توطئه در ایران  می پردازد که کتابی بسیار جذاب و به نوعی مکمل کتاب معرفی شده است.

بررسی نسخه‌های کتاب 

کتاب جستارهایی درباره تئوری توطئه در ایران توسط انتشارات نی چاپ شده است. کتاب جستارهایی درباره تئوری توطئه در ایران بیش از 20 مرتبه چاپ شده است.

همچنین  نسخه الکترونیکی این کتاب توسط انتشارات نی  در فیبیدو و طاقچه قابل خرید و مطالعه است.

 

 

کتاب کودتا را هم پیشنهاد میدهیم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *