تکه‌ای از یک کل: رویای نظریه نهایی

آنچه در این مطلب خواهید خواند:

تکه‌ای از یک کل، گزیده‌هایی از کتاب‌ها هستند که به درک و شناخت بهتر محتوا، کمک میکنند و گاه فقط زیبا، و یا آموزنده هستند.

هدف نهایی فیزیک پیدا کردن درک مناسبی از قوانین طبیعت به نام نظریه همه چیز است، نظریه‌ای که به طور ایده‌ال باید پاسخگوی تمامی سوالات باشد…

نظریهٔ همه‌چیز (به انگلیسی: Theory of everything)، یک نظریهٔ فرضی در فیزیک نظری است که به بیان رابطهٔ همهٔ پدیده‌های فیزیکی با یکدیگر می‌پردازد. این نظریه در واقع تلاشی برای ترکیب نظریهٔ نسبیت عام اینشتین و مکانیک کوانتومی است که ناسازگار با یکدیگرند. این نظریه همچنین درصدد یکپارچه‌سازی چهار نیروی اصلیِ شناخته‌شدهٔ، طبیعت یعنی نیروی گرانش، نیروی هسته‌ای ضعیف، نیروی هسته‌ای قوی، و نیروی الکترومغناطیس است.

یکی از ویژگی‌های کتاب واینبرگ (رویای نظریه نهایی) این است که قادر است با آنان که علم نمی‌دانند ارتباط برقرار کند و به این خاطر توانسته این کار را بکند که شناخت ژرف او از موضوع، به طور طبیعی وارستگی، پایداری، و وضوح را به هم پیوند داده است.

این کتاب شرح داستان ماجراجویی فکری بزرگ، جستجوی قوانین نهایی طبیعت است. رؤیای نظریه‌ی نهایی الهام‌بخش بیش‌تر پژوهش‌های فیزیک انرژی‌های بالای امروزی است و هرچند ما نمی‌دانیم که این قوانین نهایی چه خواهند بود یا چند سال طول خواهد کشید تا آن‌ها را کشف کنیم، اما فکر می‌کنیم که در نظریه‌های کنونی اندک اندک کورسویی از طرح کلی نظریه‌ی نهایی را می‌بینیم.

این کتاب، کتاب درسی فیزیک نیست و خواننده به فصل‌های آراسته‌ی جداگانه‌ای درباره‌ی ذرات، نیروها، تقارن‌ها، و ریسمان‌ها برنخواهد خورد. به جای آن مفاهیم فیزیک مدرن را در بحث این که منظورمان از نظریه‌ی نهایی چیست و چگونه باید آن را پیدا کنیم، در هم تنیده‌ام.

برای اطلاعات بیشتر در خصوص این نظریه میتوانید کتاب «نظریه‌های همه چیز» از فرانک کلوز را که از سوی انتشارات مازیار منتشر شده بخوانید.

1 دیدگاه

  1. آرش دهقانیان گفت:

    بسیار عالی ایکاش فروش کتاب رو هم داشتید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *