آنچه در این مطلب خواهید خواند:

این یک کتاب ، کتابی آگاهی بخش در مورد انواع فعالیت ها چه جسمی و چه ذهنی است ، شما با خواندن این کتاب میفهمید چرا بعضی کار های حتی آسان برایتان خسته کننده و برخی کار های هرچند سخت میتواند برایتان راحت و حتی لذت بخش باشد .

عناوین فهرست :
۱-مشکل خستگی
۲-تغییر تجربه های خستگی : زمینه اجتماعی/ تاریخی
۳- فرضیه کار / خستگی
۴-استرس،مقابله و خستگی
۵-تلاش،فشار و خستگی
۶-نظریه کنترل انگیزه در رابطه با خستگی
۷-محدودیت ها و تعمیم رویکرد ها : انرژی،کار جسمی و خواب
۸-آسیب شناسی روانی خستگی
۹-یک دستور کار در رابطه با خستگی : تحقیق و کاربرد

خلاصه آمده در پایان هر فصل :
۱-برنامه این کتاب: پس از این مقدمه ، فصل ۲ چشم اندازی تاریخی را برای بررسی تغییرات معنا و اثرات خستگی اتخاذ می‌کند و خستگی را هم به لحاظ یک اصطلاح روزمره و هم به لحاظ کاربرد های علمی مورد بررسی قرار می‌دهد. در فصل ۳ ، ۴ و ۵ عملکرد اصلی انسان در رابطه بین کار و خستگی در زمینه کار پایدار ، حجم کار ، هوشیاری ، استرس و مقابله را مورد بررسی قرار میدهم. در فصل ۶ نظریه کنترل انگیزشی ( خود انگیزه -هدف- هایمان برای انجام انواع فعالیت ها ، نه حالتی صرفا هیجانی یا بی فکرانه ) خستگی را ارائه میدهم که ترکیبی از رویکرد های نظریه کنترل و دانش در حال ظهور درباره مکانیزم های مغز در رابطه با عملکرد اجرایی و تلاش است. در فصل های ۷ و ۸ ، محدودیت های این رویکرد را بر اساس شواهد به دست آمده از زمینه های مرتبط با انرژی مغز ( قابلیت های کارکردی مغز ) ، کار فیزیکی و خواب (فصل ۷ ) و حالات بیمار گونه ای مانند خستگی مزمن (فصل ۸ ) مورد بررسی قرار میدهم . در آخر ، در فصل ۹ برنامه کاری گسترده ای را برای تحقیق درباره خستگی و کاربرد آن در رابطه با مشکلات زندگی واقعی پیشنهاد میدهم.

۲-فصل ۲ زمینه های تاریخی خستگی را مورد بررسی قرار داده و به نقش کلیدی دیدگاه های مربوط به انرژی و تغییرات الگو های کاری به دلیل انقلاب صنعتی تاکید میکند. منفی تلقی شدن تجربه خستگی به این دلیل ایجاد شد که دیگر مانند زندگی پیش از دوران مدرن ، خستگی به عنوان یکی از ویژگی های معمول زندگی در نظر گرفته نمیشد ، اما این دیدگاه در اواخر قرن نوزدهم کاملا تثبیت شد. رابطه بین خستگی با از دست دادن انرژی را میتوان به دوران توسعه فناوری و رشد استعاره های مرتبط با انرژی در این دوران نسبت داد. یک تحلیل غیر رسمی نشان میدهد که تغییرات اصلی کار در طول انقلاب صنعتی ، با کاهش کنترل پذیری همراه بوده است.

۳-فصل ۳ بر فرضیه کار/خستگی متمرکز بود ( یک دیدگاه قدیمی در رابطه با این که خستگی مستقیما ناشی از انجام کار است ) و نشان داده شد که شواهد فقط تا حدی از این فرضیه پشتیبانی می‌کنند. اول اینکه ، بروز اختلال در کار مداوم تنها در برخی شرایط خاص مشاهده می‌شود ، مانند زمانی که رویداد های کاری سریع و تکرار شونده هستند یا زمانی که نیاز به کنترل اجرایی مداوم داریم . معمولا زمانی که رویداد های کاری متنوع هستند ، یا فعالیت مورد نظر جالب به نظر می‌رسد ، یا زمانی که فرد کنترل شخصی بالایی را در رابطه با کار تجربه میکند ، به ندرت کاهش عملکرد روی می‌دهد. دوم اینکه ، به نظر می‌رسد علت اصلی خستگی ، تلاش برای حفظ اهداف کاری است ، نه تلاش برای برآورده کردن مطالبات خود کار . ممکن است مشاهده الگوی کاهش عملکرد در کار های مداوم ، به دلیل سه فرایند متفاوت بوده و راهبرد مدیریت خستگی که توسط فرد اتخاذ شده را نشان دهد.

۴-در فصل ۴ در خصوص رابطه کلی موجود بین استرس ، مقابله و خستگی و همچنین ضرورت مد نظر قرار دادن راهبرد های مدیریت هدف به منظور تفسیر تأثیرات عوامل استرس‌زا بر عملکرد کاری و خستگی صحبت شد.عوامل استرس زا تهدیدی برای درستی عملکرد هستند ، زیرا این عوامل حواس شخص را پرت میکنند و توجه او را از اهداف جاری به سمت منبع استرس می‌برند. در این فصل خستگی به عنوان یک وضعیت احساسی مورد بررسی قرار داده شد که میتواند حواس شخص را از اهداف جاری پرت کرده و فرصت هایی را برای شخص فراهم کند تا روند های انگیزشی خود را تغییر دهد. احساس خستگی فقط زمانی شدید میشود که نشانه های خستگی با تلاش زیاد نادیده گرفته شوند. چنین تاثیراتی با وجود عوامل استرس‌زا تشدید میشوند ، زیرا در این شرایط نیاز دیگری بروز میکند و آن هم نیاز به مقابله با شرایط تغییر یافته محیطی است. لزوم پیگیری اثر بخش اهداف کاری (یا هر برنامه شناختی دیگر) تحت شرایط پراسترس ، به معنای لزوم رسیدگی به مطالبات مرتبط با مدیریت عوامل استرس‌زا است.

 

۵-فصل ۵ نشان داد که چگونه باید مدیریت عملکرد کاری را از منظر یک سیستم کاری وسیع تر که شامل اهداف فعلی و اهداف جایگزین میشود ، مورد توجه قرار داد. این فصل نقش تلاش و کنترل در مدیریت استرس را مورد بررسی قرار داد و عنوان کرد که احساس خستگی ، نتیجه تلاش زیاد و مداوم در شرایط پایین بودن کنترل است. به طور کلی ، در رابطه با کار های طولانی و پر حجم ، معمولا در شرایط پر استرس وظایف به شکل شگفت آوری خوب انجام میشوند ، به ویژه زمانی که فرد انگیزه بالایی داشته باشد. اما حفاظت از عملکرد در برابر اختلال ، هزینه هایی را نیز با خود به همراه دارد. در هر دو مورد ، اصلی ترین عاملی که عملکرد را تهدید میکند ، شکست در مدیریت مطالبات محیط است. این فصل هزینه های مختلف استفاده از راهبرد های جبرانی برای محافظت از عملکرد در شرایط استرس و خستگی را مورد بررسی قرار داد و به بحث درباره استفاده از الگو های مختلف برای تطبیق با تغییر میزان کنترل و تلاش در زندگی کاری پرداخت.

۶-فصل ۶ یک مدل انگیزش را در رابطه با خستگی پیشنهاد داد و بر تناسب آن با شواهد به دست آمده از مطالعات روانشناسی تاکید کرد : ابعاد پدیده شناسی ، عملکرد و تلاش در فرایند خستگی. خلاصه این رویکرد این است که خستگی به عنوان هشداری برای مکانیزم های کنترل اجرایی عمل میکند تا نشان دهد که بهره وری فعالیت فعلی در مقایسه با گزینه های دیگر کاهش یافته است. خستگی این کار را با ایجاد وقفه در جریان کنترل انجام میدهد تا فرد بتواند اهداف جایگزین را برای انتخاب مد نظر قرار دهد. این فصل همچنین شواهد تحقیقات مغزی اخیر درباره عملکرد اجرایی ، انگیزه و تلاش را مورد بررسی قرار داده و نشان داد که چگونه این مطالب بر جزییات این مدل تاثیر گذاشته اند و همچنین نشان داد که یافته های این تحقیقات با عناصر اصلی مدل ، سازگاری دارند.

۷-فصل ۷ تحقیقات خستگی را در مطالعات گسترده تری در زمینه متابولیسم انرژی ، ورزش بدنی و خواب ، مورد بررسی قرار داد. این گونه نتیجه گیری شد که تحقیقات انجام شده در زمینه جذب گلوکز ، چندان از فرضیه کاهش انرژی در رابطه با خستگی پشتیبانی نمی‌کنند و همچنین نتیجه گیری شد که باید مطالعه هدفمند تری برای روشن شدن نقش تغییرات انرژی در رابطه با عملکرد و خستگی ذهنی انجام شود. علی رغم تفاوت آشکار در میزان تقاضای انرژی ، مشخص شد که خستگی جسمی ارتباط نزدیکی با خستگی ذهنی دارد و محدودیت های ورزشی در درجه اول توسط یک فرایند کنترل مرکزی تعیین می‌شوند. عنوان شد که منشا خستگی ناشی از خواب آلودگی متفاوت از دو نوع دیگر است ، اما در شرایط کاری ، تحت همان فرایند تنظیم مرکزی قرار دارد. همچنین درباره این احتمال بحث کردیم که ممکن است در کنار سایر مکانیسم های بازخورد نورو شیمیایی ، مکانیسم های خواب اعصاب موضعی نیز در پدیده خستگی ذهنی نقش داشته باشند ، اما برای تایید آن نیاز به شواهد تجربی بیشتری داریم.

۸-در فصل ۸ مطالب مربوط به شکست واکنش تطبیقی و طبیعیِ خستگی ، که منجر به بروز حالت خستگی مداوم می‌شود ، مورد بررسی قرار گرفت. تمرکز اصلی این فصل بر سندرم خستگی مزمن بود ، اما موضوع خستگی در عارضه های پزشکی مزمن و اثرات استرس در محل کار نیز مورد بررسی قرار گرفت. با وجود انواع مختلفی از علل و الگو های اختلال عملکرد طبیعی ، یک مشکل مشترک در همه این عارضه ها شناسایی شده است. خستگی مداوم با احساس اغراق شده تلاش همراه است ، که منجر به کاهش قابل توجه انگیزه برای تعامل با مطالبات ذهنی و جسمی میشود. مارپیچ عقب نشینی خستگی / تلاش ، به عنوان الگویی پیشنهاد میشود که نشان میدهد ، عدم موفقیت در مدیریت واکنش به استرس ، میتواند تغییر انگیزه را توسعه دهد.

۹-در فصل ۹ ، براساس موضوعات مختلفی که در این کتاب مورد بررسی قرار گرفت ، پیشنهاداتی را در رابطه با دستور کار تحقیق درباره خستگی ارایه دادیم. این پیشنهادات هم شامل آزمایش نظریه کنترل انگیزشی و هم شامل تحقیق درباره مشکلات مربوط به انرژی مغزی ، خستگی جسمی ، خواب و خستگی مزمن بودند . همچنین به عنوان پیشنهادی برای تحقیق عنوان شد که استفاده از دیدگاهی که خستگی را به عنوان یک فرآیند سازگار و آگاه کننده در نظر میگیرد ، چه مزایایی برای زندگی کاری و غیر کاری دارد .

مشخصات کتاب:
نوشته رابرت هاکی ، دارای۳۶۰ صفحه و نشر نسخه اصلی در 2013 ، نسخه فارسی از نشر ارجمند و به ترجمه :
فرح دخت ساسانیان
قیمت چاپ اول ، اسفند ۱۴۰۰ : ۸۹ هزار تومان
این کتاب مفید است ولی بخشی از کتاب برایم خسته کننده بود ( شاید به دلیل این که مقداری از کتاب رو نفهمیده ولی با این حال به خواندن ادامه داده ام ) . برخی سوال ها که در ذهنم بود ، در این کتاب پاسخشان را یافتم اما با این وجود ، خواندن این کتاب باعث شد چندین برابر آنچه سوالاتم پاسخ داده شد ، پرسش برایم ایجاد شود .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *